Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, este profesor universitar la Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, Catedra de Moneda din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, conduce Directia de Cercetare Economica si Sectoriala din cadrul Raiffeisen Bank (este Economist-Sef al bancii) si este vicepresedinte al Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR), membra afiliata la EFFAS (The European Federation of Financial Analysts Societies).  

Ionut Dumitru a absolvit Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, are un master in „Strategii si Politici Financiar-monetare” in cadrul Scolii Doctorale de Finante Banci (DOFIN) si a obtinut titlul de doctor in economie la Academia de Studii Economice Bucuresti, domeniul Finante. A beneficiat de numeroase cursuri de specializare in macroeconomie si piete financiare cu profesori din universitatile partenere ale DOFIN - Reading si ISMA Centre din Marea Britanie, Erasmus din Olanda, MIT, Columbia si New York University din SUA - si a urmat o serie de programe de training in management si piete financiare.

A publicat peste 30 de articole in reviste cotate ISI, reviste indexate in baze de date internationale si in volumele unor manifestari stiintifice internationale si nationale. De asemenea, a publicat 8 carti de specialitate in domeniul politicilor macroeconomice si managementului bancar. A participat la realizarea a peste 15 proiecte de cercetare – proiecte PHARE, PNII-IDEI, CEEX, CERES, Institutul European din Romania, Centrului Roman de Politici Economice (CEROPE) si CNCSIS. Este citat in lucrari publicate in reviste cotate ISI sau indexate in baze de date internationale si a fost invitat in multe ocazii sa participe cu prezentari la conferinte stiintifice nationale si internationale. Este membru al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma (ARCoR) si al SOREC - Societatea Romana de Economie.
Declaratie de avere si declaratie de interese (la incheierea mandatului, 2019 2018, 2017, 2016)

 

Razvan Victor Stanca, vicepresedintele Consiliului Fiscal, este economist principal in cadrul Directiei de Studii Economice a Bancii Nationale, calitate in care reprezinta Banca Nationala a Romaniei (BNR) in Grupul de Lucru de Finante Publice (WGPF), subordonat Comitetului de Politica Monetara (MPC) al Sistemului European al Bancilor Centrale (SEBC) si participa la realizarea de proiectii fiscale pentru Romania in contextul exercitiilor bianuale de prognoza ale SEBC si determinarea pozitiei fiscale structurale si a impulsului fiscal.

Absolvent al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din Bucuresti, Razvan Stanca are un master in macroeconomie si finante internationale, la care se adauga si o serie de cursuri profesionale urmate in strainatate: „Macroeconomic Modelling and Forecasting” si „Monetary policy and analysis” organizate de „ Bank of England - Central Banking Studies (CCBS) - „Financial Programming and Policies” organizat de Joint Vienna Institute (JVI) - „Econometric Modelling and Forecasting” organizat de Fondul Monetar International.
Declaratie de avere si declaratie de interese (la incheierea mandatului, 2019 2018, 2017, 2016)

 

Tatiana Mosteanu, membru al Consiliului Fiscal, este profesor universitar doctor la Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, Catedra de Finante din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti.

Absolventa a Facultatii de Finante-Credit din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti unde a obtinut si titlul de doctor in economie, Tatiana Mosteanu a ocupat functia de consilier de concurenta in Plenul Consiliului Concurentei in perioada 1996-2004, a fost prim vicepresedinte al Consiliului National de Finantare a Invatamantului Superior intre 1995-1997 si a facut parte din grupul de lucru al Bancii Mondiale pe problemele invatamantului superior. In cadrul Academiei de Studii Economice a indeplinit functiile: sef catedra Finante in perioada 1996-2004 și decan al facultatii Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori in perioada 2004-2012.

A participat la congrese și reuniuni internaționale, schimburi de experiență, conferințe științifice internaționale, a obținut diplome de excelență și de merit de la universități și autorități publice. A publicat peste 120 de articole in reviste cotate ISI, reviste indexate in baze de date internationale si in volumele unor manifestari stiintifice nationale si internationale. De asemenea, este autor sau co-autor la 42 de carti de specialitate in domeniul finantelor publice si concurentei, este membra a mai multor asociatii profesionale de profil si a participat in calitate de director sau membru la realizarea a 12 proiecte de cercetare.
Declaratie de avere si declaratie de interese (la incheierea mandatului, 2019 2018, 2017, 2016)

 

Lucian Liviu Albu, membru al Consiliului Fiscal, este academician, membru al Academiei Romane si directorul Institutului de Prognoza Economica al Academiei Romane. 

Doctor in economie, Lucian Albu este profesor asociat al Academiei de Studii Economice - DOFIN (Doctoral School of Finance and Banking), European Centre of Excellence; al Universitatii din Leicester - CEES (Centre for European Economic Studies), Leicester; al Universitatii Staffordshire - CREE (Centre for Research on Emerging Economies), Stoke on Trent. Lucian Albu a contribuit la elaborarea Strategiei nationale pe termen mediu pentru aderarea Romaniei la UE si a publicat, in calitate de autor si co-autor, peste 40 de carti si 300 articole si studii, numeroase lucrari fiind traduse si publicate in strainatate.
Declaratie de avere si declaratie de interese (la incheierea mandatului)

 

Silviu Marius Seitan, membru al Consiliului Fiscal, este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti - Facultatea de Tehnologia Constructiei de Masini si al Academiei de Studii Economice Bucuresti - Facultatea de Relatii Economice Internationale, absolvent al doctoratului in economie in cadrul Academiei Romane si al Scolii Postdoctorale a Academiei Romane in domeniul economic. 

De peste 10 ani, cariera sa profesionala include institutii ale domeniului financiar-bancar cum sunt: Ministerul Finantelor Publice unde a detinut in anul 1999 functia de Consilier al Minstrului, Institutul Bancar Roman si Centrul de Cercetari Financiare si Monetare al Academiei Romane - institutii in cadrul carora participa la dezvoltarea de programe si proiecte de cercetare specifice domeniului politicilor macroeconomice. 

Aceasta latura a carierei profesionale este completata de implicarea in programe specifice altor domenii ale activitatii macroeconomice in institutii cum sunt: Ministerul Integrarii Europene unde in perioada 2005 - 2006 a detinut functia de consilier al ministrului, participand la coordonarea de programe de pregatire pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, si  Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, unde in perioada 2006 - 2009 a detinut functia de consilier al presedintelui, fiind implicat in programe specifice dezvoltarii pietei nationale de energie electrica. 
Declaratie de avere si declaratie de interese (la incheierea mandatului, 2019 2018, 2017, 2016)